Boeren en tuinders pakken uit

Publicatiedatum: Vrijdag 29 december 2023

Boeren en tuinders pakken uit met kerst

In het Land van Cuijk organiseren Land van Cuijk Boert Bewust en ZLTO Land van Cuijk ook dit jaar weer ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. De boeren pakken uit met een verlichte boerderijenroute met sfeervolle en verrassende elementen. Kom langs bij de boeren en geniet van het platteland in kerstsfeer.

Dit jaar verlichten boeren donderdag 28 december tussen 16:00 en 23:00 uur hun boerderijen in de omgeving van Escharen - Grave – Gassel - Velp. De tocht loopt over enkele boerenerven en langs bijzondere plekken. Bij een aantal boerderijen staan verlichte letters. De deelnemers rijden vanuit een zelfgekozen startpunt de route, verzamelen de letters en maken de slagzin af. De oplossing kunnen ze mailen naar info@landvancuijkboertbewust.nl.

Boerenpauzeplek
In de aardappelloods bij familie Jansen in Escharen is een pauzeplek waar deelnemers kunnen genieten van lokale hapjes en drankjes. Mooie plekken om opnames te maken of mensen te interviewen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Op de pauzeplek is ook verkoop van BIG Challenge, farmers against cancer, waarvan de opbrengst 100 procent naar KWF gaat.  

Aanmelden kan via www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl. Deelnemers ontvangen  via de mail de route en deelnameformulier. Er is plek voor 500 deelnemende auto’s.

Boeren en tuinders door heel Nederland organiseren in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte trekkertochten, lichtjesroutes, oliebollenroutes en een Kapellekeswandeltocht. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in de decembermaand. Ook in de eerste weken van januari zijn er nog meerdere activiteiten.

Brug slaan
Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust: “In de coronatijd zijn we begonnen met leuke en sfeervolle kerstacties in het Land van Cuijk om te zorgen voor een lichtpunt in donkere tijden. We zien steeds meer spanningen, polarisatie en kloven in de samenleving. Juist daarom is het belangrijk om nu bruggen te slaan en daarom organiseren we samen met ZLTO deze boerderijenroute en door het jaar heen meerdere activiteiten. Wij gaan graag het gesprek aan.”

Aanmelden
Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl zie je in één oogopslag waar welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden.

 

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: