Kiwanis-poppen voor kinderen Maasziekenhuis
Kiwanis Land van Cuijk verraste de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein op donderdag 8 december met 150 Kiwanis-poppen. De katoenen, blanco poppen worden gebruikt om contact te maken met de kinderen en ze voor te bereiden op hun behandeling en gerust te stellen.
Op de pop kan een kind tekenen hoe hij of zij zich voelt. De eerste Kiwanispop was voor de tienjarige Roderiecke uit Groesbeek.
Contact via pop
Kinderarts Anita Verhoeven, teammanager Floor Gerritsen en pedagogisch medewerker Berry Geurts van het Maasziekenhuis namen de poppen dankbaar in ontvangst. Berry Geurts onderstreept het belang van deze poppen. “Als kinderen bij ons op de afdeling komen dan is alles hier nieuw en spannend voor hen. Kinderen zijn dan soms geneigd zich terug te trekken en stil te worden. De poppen zijn een prima middel om op een indirecte manier contact te maken: om informatie te geven of te krijgen. Laat ze maar op die pop tekenen of schilderen wat hen bezighoudt. Dit biedt vaak mooie en veilige openingen voor een gesprek. En je staat er soms versteld van wat daar uitkomt.”
Kiwanis
Namens Kiwanis Land van Cuijk brachten Thijs Mooren en Gerrit Roefs de poppen. Gerrit Roefs: “Als Kiwanis doen wij veel voor kinderen, maar niet alleen voor kinderen.” Thijs Mooren: “Wij zamelen het hele jaar door geld in voor tal van goede doelen in onze regio, maar ook wel voor individuele wensen. Mensen kunnen hun wensen of projecten via onze website aanmelden.”
* Kiwanis Land van Cuijk: Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. De leden van de clubs zijn in principe afkomstig uit alle lagen van de bevolking, bij voorkeur uit elke beroepsgroep maar één vertegenwoordiger lid is. In het recente verleden zette Kiwanisclub Land van Cuijk zich o.a. in voor: Dagverblijf De Parasol in Cuijk; Voedselbank Land van Cuijk; Stichting Leergeld Land van Cuijk, Manege Seurenheide om het paardrijden voor mensen met een beperking medemogelijk te maken.
Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen