Avondvierdaagse Boxmeer

Publicatiedatum: Zondag 25 februari 2024

Avondvierdaagse Boxmeer in eerste week van juni 2024

De avondvierdaagse Boxmeer gaat dit jaar voor de 42e keer van start. Wie heeft daar niet zelf zijn eerste gezellige wandelkilometers afgelegd? Dit jaar zal de avondvierdaagse worden gehouden van 4 t/m 7 juni 2024. Een van de vele die in Nederland worden gehouden, maar bij de Boxmeerse Vierdaagse is het mogelijk om ook langere afstanden te lopen dan 5 of 10 km per dag, namelijk 15, 20 of 25 en de laatste dag 40 km. De organisatie wil met die extra mogelijkheden meer mensen stimuleren om wandelen als een gezellige uitdaging te zien en te werken aan de eigen gezondheid. Wandelen is laagdrempelig en bevordert het geestelijk en lichamelijk welzijn.

Gratis voor schooljeugd

Na de periode waarin velen vanwege corona veel thuis hebben gezeten heeft de organisatie van avondvierdaagse vooral de jeugd proberen te stimuleren om te gaan wandelen. Dankzij enkele grote sponsoren is het wederom gelukt om de leerlingen van de deelnemende scholen gratis te laten meedoen. Ook voor dit jaar is het gelukt om die uitdaging voldoende gesponsord te krijgen. Leerlingen van deelnemende basisscholen die zich via de school aanmelden hoeven geen startgeld te betalen maar ontvangen toch dagelijks drinken en een traktatie en bij voltooiing van de vierdaagse een fraaie medaille. Scholen in Boxmeer en omgeving zijn rechtstreeks benaderd met de vraag of zij meedoen en zijn uitgenodigd een coördinator aan te wijzen. De begeleiders worden gevraagd zich rechtstreeks aan te melden. Daarvoor is het budget anders niet toereikend. De deelname na de coronaperiode was verleden jaar een onverwacht succes. Ruim 700 leerlingen van de scholen namen deel, daarnaast 300 begeleiders en ouders. En bovendien gingen nog een 300 wandelaars de uitdaging aan op de lange afstanden. Voor velen als training voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Inschrijving digitaal

Om het starten vlot te kunnen laten verlopen worden de deelnemers gevraagd zich vooraf digitaal in te schrijven. Men krijgt dan via mail een QR die men kan uitprinten of via een mobiele telefoon digitaal kan tonen bij de start. Met die code dient men zich iedere dag ook weer aan- en af te melden. Alle deelnemers ontvangen onderweg drinken en een traktatie. De leerlingen van de deelnemende scholen hoeven zich niet apart aan te melden, dat geschiedt via de school. De digitale aanmelding is bedoeld voor de andere wandelaars en begeleiders die op de 5 of 10 km wandelen en uiteraard ook voor alle lange afstand wandelaars. Inschrijving vooraf is goedkoper dan bij de inschrijfbalie op de eerste wandeldag zelf. De kosten voor vier dagen wandelen zijn € 10,- voor de 5 en 10 km en voor de lange afstanden € 15,-. Er kan overigens ook per dag of voor een dag digitaal worden ingeschreven. Ga daarvoor naar de website van de Avondvierdaagse: www.vierdaagseboxmeer.nl Daar vind je nadere informatie over de afstanden en de andere tarieven. De digitale inschrijving is mogelijk vanaf 1 maart 2024.

Routes en startlocatie

De routes zijn ten opzichte van vorig jaar weer flink vernieuwd zodat ook dit jaar weer in een andere omgeving kan worden gewandeld, waarbij het natuurlijk uitmaakt of het een korte of lange afstand betreft. Veiligheid staat daarbij voorop en bovendien moet ook in sommige gevallen ook een terreineigenaar toestemming verlenen. De beschrijvingen zijn klaar, de routes gecontroleerd en worden straks op de wandeldagen ook bepijld.

Sporthal ’t Hoogkoor vormt vanaf dit jaar de nieuwe startlocatie. Met Optisport zijn langdurige afspraken gemaakt zodat er alle ruimte is om in de sporthal te kunnen starten en finishen. En deze centrale locatie biedt in de nabije omgeving ook voldoende gelegenheid voor parkeren van fietsen en auto’s.

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: